Thursday, August 2, 2012

try

Posted by Lia at 2:41 PM 0 comments

Tuesday, January 10, 2012

Adik panjat-panjat.

Posted by Lia at 8:48 AM 0 comments

Adik sentiasa mau memanjat. Tidak kenal masa. Tengah malam pun mau panjat. Picture below taken jam 12++malam. Semua orang sudah tidur. Tinggal Mama yang tersengguk-sengguk tahan ngantuk.

2012-01-03 00.05.092012-01-03 00.04.59

2012-01-03 00.02.162012-01-03 00.03.35

 

 

 

 

 

 

 

 

Sudahla tu Izz…Jomm tidurr!!

Wednesday, January 4, 2012

Adik’s game. Again..and..again.

Posted by Lia at 8:11 AM 0 comments

Adik balik-balik main benda yang sama. Game yang dia cipta sendiri. Again and again. Kami selalu ketawa tengok adik main benda tu. Tidak best pun. Tapi, he have fun. HEHE. Kami pun have fun juga tengok adik begitu. Mama pun senang hati sebab boleh rileks.Haha.

20120102_232650Naikkan.

20120102_232714Jatuhkan.

20120102_232642Pungut. Ulang balik sampai sampai.Hehe

20120102_232735Bila ditegur, cuma ketawa. Comelnya adik ketawa.

 

20120102_232831Sudah penatla Mama.Heee..

Monday, January 2, 2012

Kami naik kereta.Hoyehh!!

Posted by Lia at 8:00 AM 0 comments

Last week, macam biasa, membazirkan duit pegi main kereta-kereta di Kluang Mall. Tapi kali ni lebih meriah, sebab adik Izz pun join sekali. Dia tolak-tolak badan Mama yang tengah dukung dengan maksud dia pun mau join kakak sekali.heee..

Maka beginilah yang terjadi :

 

2011-12-26 17.48.08Abah adjust dulu.

2011-12-26 17.48.46Ok..sudah gerak.Byeee…

2011-12-26 17.47.48Awal-awal, memang bahagia.

2011-12-26 17.49.15Ok. Babak berebut-rebut sudah bermula.

2011-12-26 17.48.52Dan kini, tidak terbendung lagi. aksi ini terpaksa ditamatkan kerana ada unsur-unsur 18SG(18 tahun ke atas, seram ganas).

Friday, December 23, 2011

Kami ikut Abah main futsal.

Posted by Lia at 8:39 AM 0 comments

Hari tu ada selection untuk game futsal. Abah yang buat pemilihan pemain untuk mewakili ladang ni. Jom tengok gambar kami teman abah main futsal. :D

DSC_0461Abah baju kaler grey, tengah main futsal. Pacik Pido pun ada, pakai sama macam Abah, grey shirt + black pants.

 

DSC_0463Kami dua tengok seja..heee~

 

DSC_0467Peace yooo…

 

DSC_0464Abah lambai tangan dari jauh.

 

DSC_0465Alya : Abaaahhhhhh….mau ikuttttt!!!!

 

DSC_0458Jom jalan-jalan :)

 

DSC_0460All I can do is watching them from far…Isk..Isk.

 

DSC_0466Mama.. Stop taking pictures.  Bring me to the futsal court. I want to play futsal too. Erk!

Thursday, December 22, 2011

Permainan baru adik.

Posted by Lia at 4:55 PM 0 comments

Tadi malam adik main sendiri masa Mama Abah kusyuk tengok TV. Ini lah mainan adik.DSC_0564

Mula-mula, pungut mainan.

DSC_0567

Kemudian, letakkan di atas sofa.

DSC_0568

Kemudian lagi, tarik mainan untuk di jatuhkan.

DSC_0570Kemudian, usahakan untuk pungut lagi.

DSC_0563

Best jugak, sebab..kadang-kadang mainan tu akan jatuh ke bawah sofa. Maka, saya akan berusaha lebih kuat lagi untuk memungutnya.

DSC_0552DSC_0554

Sudah jumpa, naikkan lagi balik di atas sofa. *Erk, yang jatuh kaler oren, yang dapat kaler hijau…haha*

DSC_0553DSC_0559

Sama macam tadi jugak, sudah letak mainan atas sofa. Jatuhkan lagi. Best kan game ni? :D

begitula seterusnya sampai Mama sedar, sudah setengah jam adik kusyuk mainan begitu.

 DSC_0574DSC_0583

Sudahla main tu adek….Jom tidur.hehe.

Adik mula merangkak..Yeahh!

Posted by Lia at 4:18 PM 0 comments

Adik  sudah mula merangkak 2-3 langkah. Tapi, adik malas sikit la. Lepas beberapa langkah, terus merayap. Mungkin sebab adik rasa merangkak ni lambat.

DSC_0433Mama, I feel weird. hehe.

DSC_0435Tapi sekarang, rasa fun pulak. Heee~

DSC_0439I feel more confident. Hiyarkh..hiyarkh..

DSC_0427Daripada merangkak ke duduk pun, sudah mau pandai tau! :D

DSC_0428

Sampai sini dulu exercise saya. Jumpa lagi Smile

 

Alya Safiyyah's Diary Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal